JellyPages.com

Google+ Badge

grab me!!

Wednesday, August 28, 2013

Kerja pun susah..

Mintak cop pengesahan pn kene tengok parti jugak ke??
Gitu kerja swasta jela lg bagus.. bkn gaji x naek..bkn xda alaun..xda pilih oarti x perlu cop mohor bagai..
Akhir kata rezeki ada dimana mana..janji usaha doa tawakal berserah pada ALLAH s.w.t

Wednesday, July 31, 2013

bulan ramadhan bulan kenangan

salam semua..
pejam celik dh 22 ari kita menyambut bulan ramadhan..
alhamdulillah..syukur atas limpah kurnia yg telah engkau pinjamkan ya allah..
sehingga ke hayat ini masih bernafas..
bila dh las2 ni tetuba teringat arwah abah..
yaaa... genap 4 tahun abah pergi tinggalkan kami semua..
abah pergi bulan ramadhan..
saat semua umat islam sibuk buat prsiapan nak berbuka dan nk raya..
masih kekal dalam ingatan aku ni..
saat2 terakhir abah..

masa tu aku kt hostel..kt kuantan..
11 september2009..
aku tengah tido masa tu.. aku tido dengan qib ttbe ad org col..qib yg gerak aku sbb aku tido mati..bila aku tgk nama kt screen phone tu nama mak..aku pelik sbb mak ak x pndai nk col2 ni.. pas 2 yg ckp ngan ak k.bib.. tenang je die cakap..
k.bib: adik..k.bib nk cakap ni..tp adik jangan nages ye..
aku: haa..kenapa??
k.bib: abah kita dh xda dik.. adik baca yassin tok abah ye..jap lg kwn acik (abg ak) amek..
aku pn bangun trus cakap kt qib..mmg ak x nanges masa tu..sbb arwah abah  dh cakap..kalo die dh xda jangan sorg anak die pn nangis..redha dengan apa yg dh jadi.. ya abah.. adik x nages pn.. aku pn terus naek atas..aku gerak akak ketua rumah aku tu..k.zila nama die..ak terus cakap kt die.."kak..ayah saya dh xda kak.." masa tu baru aku sedar air mata aku laju bak hujan lebat melanda bumi.. masa tu  ak dh x boleh kawal dh..yela..ketua keluarga yg mcm mana pn garang die, die tetap permata hati aku..aku amek wuduk solat asar terus baca yassin..mmg gempas hostel aku dgn berita yg baru dorg terima..ak pn xtaw sapa yg bgtaw..maybe qib yg col kawan2 aku..ramai yg datang hostel ak tenangkan ak..tp ak cuma senyum je..kebetulan ketua warden ad..so die decide nk anta aku balik..lepas maghrib bertolak..masa tu housemate aku semua nk ikut..k.zila, miera, jannah, ain, qib,atul,fatin..yg laen x ikut sbb x muat van..bila sampai dh tengah malam..ak terus lari masuk rumah..semua jiran2 dh ad..adik beradik aku pn dh sampai kecuali atok x smpai lg.. aku terus pergi dekat abah.. aku bukak jekain muka abah..mashaallah...abah senyum...muka bercahaya je..cume mata sikit terbuka sbb abah tak dpt makan durian..sampai sekarang mak salahkn diri die sbb x bg abah makan durian..mak takut jd apa2 kt abah..tp allah sayangkan abah lebih dri kami sayangkan abah.. kawan2 aku bacakn yassin untuk abah..terima kasih semua..bila dorg nk balik semua peluk aku..tp paling terkesan sekali qib.. dia yg paling lama peluk aku masa tu.. 
pagi esoknye ramai lg orang datang ziarah abah..abah waktu hayatnye dikenali dgn halim pomen...abah buka kedai baiki moto masa sihat die.. jd ramai  kenalan abah.. alhamdulillah..saat dimadikan semua anak2 lelaki termasuk menantu lelaki abah yg mandikan..diketuai oleh atok..atok yg uruskan jenazah abah.. dari dimandikan, dikafankan sampai la tahlil..waktu kafan..saat aku cium abah aku pegang muka abah..lap sikit air dimuka dia...abah senyum puas...mata dh tertutup rapat..ak pegang pipi..hidung..muka yg akan aku rindu sampai mati..saat terakhir ak pegang abah.. aku cakap "abah...maafkan salah silap adik..adik sayang abah sampai bla2..semoga abah dapat syurga allah.." aku cium dahi,hidung n pipi abah..wanginyeeeee abah.. 
waktu pergi kuburpn ramai jugak yg ikut..alhamdulillah ad jiran yg tolong korek kubur abah dengan jengkaut.. kubur abah  tepi pagar..macam yg dia harapkan..allah tunaikan permintaan abah.. masa abah dimasukkn dalam liang lahad anak sedara aku, ipah masah tu umr 2thn kot..die rapat dgn abah..die tanya 'kenapa org masukkn atok dalam tu..?kesian kt atok..'  masa tu semua org menangis..mak bangun ddk dekat hujung kubur sbb x sanggup tengok abah..waktu atok baca tahlil sayu sangat..atok nangis sbb die rapat dgn arwah abah..
aku bersyukur sebab waktu abah sakit aku sempat jaga die..sempat mandikan die..suap makan..baca quran dekat abah..aku pn sempat mintakmaaf dkt abah.. alhamdulillah aku sempat berbakti saat2 terakhir org tua aku.. seminggu lebih rumah kami didatanggi bau mawar dan kapur barus...kata org tua2 kit..bila ad ahli keluarga kite meninggal, dia akan balik rumah nk zirah keluarga..wallahhualam..tp mmg ad bau tu..anak2 sedara aku pn seolah2 nampak abah..masa tarawikh akak aku nmpak abah pakai jubah putih berkopiah terawikh sama2 kami..bau kapur barus kuat sangat..die cakap abah tersenyum je lepas baca doa..lepas tu hilang.. ya allah..kalo betol tu abah..kau tempatkan la abah disyurgaMu yg indah itu.. abah adalah anugerah terindah buat kami semua.. aku rindu waktu abah anta g sekolah..ak mesti cium tangan n cium pipi abah..rindu bau abah...rindu sangat..tp aku x tunjuk..aku lebih suka pendam dan nagis sendiri..kadang2 ak sampai xnk tengok gmbr abah.. bila aku tengok terus birlinang air mata ni.. terima kasih YA Allah kerana lahirkan aku daripada benih abahku..dan kau pinjamkan abahku walau sekejap.. 

>>> bila aku ada masalah, aku mesti pergi kubur abah..bacakan yassin..sbb tu je cara aku..
semoga abah tenang disana... Al- Fatihah..

Friday, June 21, 2013

Wedding ceremony

Weee.. arini cuti.. kebetulan kwn angah kwen.. huhuhu.. dkt dewan komuniti kt atea danau kota..huhu..makanan di mmg bes..af ayam msk merah, ayam golek, acar buah n macam2 lg.. sedap sgt.. wedding die best sgt.. ktorg tgkp gambar..mkn2 kek..lepak lama2 tgk ragam tetamu..

Friday, June 14, 2013

Ramadhan datang lagi..

Salam semua..dh lama x update rumah ni..bersarang..berhabuk bagai!! Ak nk ucap salam ramadhan kt uoll.. (dh hari ke 11 pn) hahaha..warwver..janji bulan ni kita tinggkatkan amal ibadah kurangkan gosip ok kawang-kawang..

Thursday, June 13, 2013

Wednesday, June 12, 2013

Twin sister props

Assalamualaikum semua...
Sy happy sgt sbb akhirnye impian nk wt bisnes dgn my sis a.k.a my twin semakon tercapai.. skarang kami bru 1st step bjinak jinak dgn bisnes PROPS FoR EVENT.. ak pn wat ni pd yg kenal je dan alhamdulilah setelah dihebohkan alhamdulillah dpt job.. wt masa ni dh 3 job dpt.. big job alhamdulillah berjaya iaitu weding props..
Twin sister ad mcm2 package untuk sewaan props pelbagai majlis mcm weding, birthday, cukur jambul, bertunang dan lain2 mengikut pd permintaan..insyallah..
Nxt sy akan update package untuk props ok..

Sila la tgk2.. huhuhu

Monday, June 3, 2013

Alhamdulillah

Alhamdulillah akhirnya tercpai jugak impian nk pkai phone canggih mcm org laen.. huhuhu..

Wednesday, May 22, 2013

konvo


alhamdulillah..
setelah setahun graduate, barula nk merasa konvo..
insyallah 22.june.2013 ni ak dan rakan2 sperjuangan akan berjumpa
kembali untuk sesi mengambil diploma..
wahhh!! bangga ko..even dip je..
alhamdulillah..merasa gak sarung jubah ngan topi popese tu..hahaha...
semoga semuanya akan selamat..
insyallah xda apa2 atam, k.shima ngan mak akn dtg majlis konvo ak nnti..
huhuhuh...
semoga semuanya bjalan lancar...
amin..

Monday, May 20, 2013

muhammad dani illyas

memperkenalkan 
anak sedara ke-14 saya...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
adik umar qhaliff yang nakal ni...
jd abang dh uma.... 


assalamualaikum semua...
nama saye dani...
saye dh bambam..

p/s::: sonok ,melayan  anak2 buah yg maha hebat kerenahnye..huhuhu

selamat berbahagia ijal...

ok!! skakng cite pasal ijal a.k.a nazira..
my bestie cousin.. dah kawen pongg!!!!
wuuaaaaaaa...sedih cmpur gembira sbb ad gak org nk ko ye??
wakakakakaka... (n_n)

ijal kawin bulan 3 ari 2...
dh basi pn ak bru nk update entry ni..hahahha
 majlisnye sangat la meriah...
kalo nk cerita x abes lah mlm ni..
lenguh tangan..
cuma ak ringkaskan saja ceritanya ya...
sabtu::
-pagi-- bacaan yassin dan qasidah daripada murid2 maahad ( xingat la)
- petang-- akad nikah
-malam-- berzanji, akikah dan cukur jambul dani,ayyad dan dania..
ahad::
majlis bersanding...

so enjoy a few pic yg bes sepanjang majlis berlangsung

take a snap before outdoor photoshoot..

masa photoshoot
kami kan dayang duyung dugung terhangat..lalalaaa

si gadis bergambar (tudung pink depan skali mak orang!!)

selesai majlis akad nikah
H.A.L.A.L
hahahaha


dah abes photoshoot..
amek gambar kenang kenangan...

mereka memeriahkan majlis..

photo booth ini khas untuk mu iajll
walaupun kalut dengan space alhamdulillah jd jugak akhirnya..
huhuhuh..

anak, menantu, cucu halim dan faridah a.k.a
family sayaaa...hahahah

p/s::: ijal semoga ko tabah mengharungi liku2 rumah tangga tanpa lif..
semoga menjadi isteri yg solehah dan mama yg penyayang untuk ank2 ko nanti..
insyallah...

selamat hari ibu semuaaaaaaaaaa....

assalamualaikum semua...
huarrrghhhh!!! lamanye x update blog!!!
malam ni nk update mcm2 cerita!! weeehuhu...
1st of all nk wish HAPPY MOTHERS DAY
atau dalam bahasa banjarnye SELAMAT HARI UMAK..laaala...
denagn bangganya nk wish untuk insan2 tersayang yang menjadi mak secara tak langsung menambahkan kemeriahan kami sekeluarga..
1- mak (puan faridah bt jamhari)
2- mak tok (hjh.rogayah)
3- ibu (wahyuna bt jamhari)
4-  wan cik (wahnani bt jamhari)
5- wan cu (hamishah bt jamhari)
6- mama ibu ( kurnia hanim a.k.a along super)
7- mak lang etot ( halimah halim a.k.a k.tie)
8- mama ( habibah halim a.k.a ateh)
9- ibu (delima sura a.k.a yong)
10- mummy (nadatul hashima a.k.a k.shima)
11- mama ati (izati a.k.a cik atie)
  
mereka adalah super mak dalam family kami... semoga allah memberi rahmat dan kesihatan yg baik untuk anda semua terutama sekali untuk mak tersayang..tabah mendidik anak2 anda yg maha dahsat kerenahnye..weeeee...(semua sayang pn..hehehe)

so malam tadi 19.05.2013 kami sepupu sepapat merangkap adik beradik dunia akhirat sepakat celebrate hari ibu untuk insan2 istimewa diatas termasuklah atok james..kikkiki..
sayangnya ibu, k.yong n c.ati xda mlm tuu...

kek khas ditempah dari concorde hotel..
banana chocolate cake

mak dan anak2 perempuannye...huhuhuh

ni la keluarga BAHAGIA saya..

p/s::: luv u all.. muahmuahmuahhhh!!!



Thursday, January 10, 2013

the wedding

assalamualaikum everyone!!
wahhh!! rindunye nk update blog!!!
bersarang dh.. tikus mati pn ade dlm blog ni..huh!!!
banyak stry nk share ni sampai lipe nk cite yg mana satu
(lain keli ko tulis memo nok)

k.. setelah beberapa lama x berjumpa,( kan dh abes belajar)
semua buat kerja masing2... dan ak pn alhamdulillah sudah berkerja..
kerja kt kedai farmasi je pn..
konvo x lagi.. so keje bese2 je dulu...
nak dijadikan cerita kebetulan ada wedding qib bulan 12 ari 2...
so, aku pn join la memeriahkan kenduri beliau...
maha rindunye kt ko matul...
law ada emy lg bes kn???!!!

bes sgt tengk matul pakai jubah dan shawl...
comel!!!
hahahaha....

ni gamb dgn umi n cousin qib..masa ni baru sampai masjid besi putra jaya.. :)
\

ha.... tu la pengantinnye... chumel kn??
so...masa sesi bergambar ak pn menjaga la si cmel naurah ni...
lena betol budak debab n itido...

s... bila petangnye kami pn kua berdua.. g pn qib  nk amek mto ye yg rosak 2..
then as servces moto kami pn g makan mcd yg sgt lama dh x maka plus secret recipe..
hahahaha...
me kasih matul layan aku ni ha....
hahahaha...