JellyPages.com

Google+ Badge

grab me!!

Monday, December 29, 2014

happy birthaday kesayangan!!

happy birthday 🎂🎁🎂🎁🎂🎁 kesayangan!! malas ah sebut umur..hahaha..malas nk masuk wish..semalam dh masuk kt insta..kelmarin dh celebrate sebab kerja..tu je masa yg free..lepak2 the curve..mkn meatball kt ikea..huhu..
😘😊💖👭

#pray4malaysia

for a half year at temerloh..bila tengok setiap sudut tempat yg tak mungkin boleh tenggelam tapi naik air jugak jd speachless..nampak tempat2 yg selalu lalu..selalu lepak masa praktikal..terasa jugak.. kuatlah sayang2 semua.. kerja DIA tak ada sapa boleh halang..

kesayangan2 ad kat sana..k.yanie..mama g..k.yati..k.mahani..future mil..ramai lg kt sana..wan pn tak boleh balik kl..jalan dh tutup..nasib bos faham..klo banjir dh surut balik la kata bos die..alhamdulillah..

nampak cowboy tenggelam..kfc..terminal yg tinggi pn org lalu naik sampan..highway ext temerloh pn tenggelam separuh..tempat2 yg selalu pergi..aku takkan lupa semua tu ad memori dgn kwn2 dengan wan..

maha besar dugaanMU ya allah..kelantan..terengganu..pahang..johor..n9..perak..cukup2lah curahkan airMU..dengarlah rintihan doa2 kami ini..doa2 mangsa yg terlibat..kami tahu KAU rindu rintihan kami..rindu tangisan kami bermohon padaMU...

even aku tak kena tp hati dan jiwa ditemerloh..sabarlah kesayangan semua..moga2 tiada yg berlaku pd kalian semua..moga2 kalian selalu dalam rahmat ALLAH..jaga diri semua orang..

Sunday, November 16, 2014

kakak cantek saya

kekasih bergelak
kekasih menangis
kekasih yang tau bila mana hati ni gundah
kekasih yang selalu buat nafsu makan menjadi jadi
kekasih yang selalu ada bila dicari
kekasih teman habiskan duit
kekasih merangkap bank loan
kekasih yang selalu diharapkan moga2 dia akan dapat kekasih yang akan selalu sayangkan dia macam mana dia sayangkan aku..lebih dari itu..
lebih dari apa yang kau impikan kak..
insyallah..tuhan suka hambanya merayu rayu..
setahun dah kenal akak..
terima kasih selalu layan aku yang kurang kasih sayang ni..hahaha
selalu protect aku..
selalu jaga aku mcm kakak..
terima kasih kak..pinjamkan mak n ayah akak..moga2 boleh terus aku pinjam bila syurga aku yang satu lagi dah dipanggil nanti..
oh ya!! terima kasih sebab datang farmasi tu beli ubat dan tongkat..
walau aku benci cerita tongkat tu..
tapi cerita tu akan aku baca bila2 ada yang tanya kenapa..
hahaha..sungguh ak tak suka tapi aku redha dengan kisah tongkat tu..
:::aku akak dan tongkat itu.. lols
dan terus jadi kakak cantek aku.. :-)

Wednesday, November 5, 2014

fraser's hill part 2

entry fraser's hill ni panjang..
so kita buat 2 part ea..
hahaha..
rajin baca la..
tp ad ke orang nk baca??
hahaha..

so..pas ktorang turun tu..
klua kt kuala kubu baru..
k.ja plak nk tengok umah sewa nk sewa..
ktorg pn ok je..
otw tu adik die col ajak makan kerang bakar kt jeram..
apa lg..
on jelaaa..
padahal esok kerja dabel tuh!!
xpela..kte ddk blakang je..hahhaa..


sementara tunggu makanan sampai wefie dulu kt muara sungai ini haa..

muka penat campur lapar..
tp makanan lambat smpai..
servis kuranng sket..
tp xpela.. tu rezeki hari tu..alhamdulillah..


penat tu sorok..yg penting enjoyy!!!
overoll semua enjoy..
kepala pn tingtong masuk air blake..
tong2 bajet sorng rm50
minyak..tol..makan..


untuk kak norliza ismail a.k.a k.ja bambam..
semoga panjang umur..
teruskan bebelan anda..kerna itu adalah nasihat..
teruskan ketawa kerna itu bisa buat hati k.ja lapang..
sihat selalu moga2 terus kuat berkerja..
maintain bambam..aset tu mahal hoiii!! hahaha..
selamat hari tua k.ja..
moga lebih tabah..lebih kuat untuk diri sendiri dan family k.ja.. 




fraser's hill

assalamualaikum...
lama sudah saya main nyorok2..
ni baru jumpa jalan keluar..hahaha
buzy sangat smpai nk update pn dh malas..
so...kita cuti kita kasi update semuaaaaa...

baru2 ni buat plan gila naik fraser's hill..
memula xnk..sebab mesti kerja punya..
then try cari org ad yg nk buat..
so on la plan tu..
kebetulan bufday k.ja..2/11/2014 tu..
sabtu tu pergi time square dulu sebab k.ja nk bli baju baru..
menang gambo knn...hahah..
sebenarnye ktorg yg nk g ts tu..
nk cari dress tok wedding fai nanti..


malam tu tdo umah k.bai..
senang k.ja nk amek..
lgpun dh lama x tido sana..
rindu gemok sombong ngan smokey..

ahad pagi k.ja smpai..
awalll koo..ak ngah makan masa tu..hahaha
ktorg g ber5..
aku..k.bai..k.ja..k.el ngan fitri..

jadi..bermula la plan ntah ape2 ni..
g cuci kereta duluuu..
hahaha..
nampak x?? sempatt!!

ambik gambar..lagi la sempat!!

perjalan adlah dlm 2 jam nk smpai simpang fraser tu..
yg lamanye sebab naik bukit dan jalan berliku-liku..
aku masih bertahan..
k.el surrender..tido je..hahaha

ktorang smpai dlm pukil 11 lebih kot..
tak prasan sebab dh excited tengok jam tinggi tu..
fraser hill..terkenal ngan rumah2 ala2 inggeris..binaan bercicikan inggeris..
dan paling utama sekali jam dekat roundabout tu..
tak sah kalau sap2 naik situ tak amek gambar kt jam tinggi tu..


singboard ala2 hollywood..cewahh!!
tinggi lagi taw!

ni dah sampai...
muka excited sangat sebab kami kn pencita alam sekitar..
udaranya nyaman bak hangg!!


ktorang jalan2..
tengok 2 rumah2 kt sana..
besnye lah sape2 yg ddk kt situ..tp tulahh..
nk turun tu jauh..
rumah cantek2...mcm kt oversea..

kt fraser ni banyak tempat nk buat activiti..
ad jungle tracking..
horses riding..
air terjun..
memacam lah..ak pn x ingat..

so..pusing punya pusing we all jumpa sign board air terjun jeriau..
memang bawak baju spare pn sebab k.bai n k.ja dh plan nk mandi sungai..

happy us.. :)


memang cun lah!!
air dia cetek je..
tp sejuknye!! hadoiii...aku celup kaki je..haha
tempat ktorg mandi tu ad playground..
dorg mandi ak main buai je..


ni dh nk gerak balik..
tp x balik lagi laaa..
hahaha...
nk pusing tempat lain dulu..




masing2 jakun tengok bunga kembang mekar..
ahahhaha..
b4 turun ktorg naik puncak atas sekali..
yela kot..sebab xda jalan lain...kena pusing dlm rumah orang bru dapat turun..
so..masa ktorg masuk pagar rumah tu..
nk sangat bergambar..
tapi takut tuan rumah marah..
so...k.bai mntk permission tuan rumah dan berjaya!!
tq asso!!
ape lagiiii...

cun kan??
dapat tdo 3 malam ni sedap hoiI!!

kanak2 ribena suka sangat tuuu...

bergambar selagi mampu..
untuk kenangan masa depan..
huhuhu..

pas tu ktorg turun terus
kelua kt kuala kubu baru..
walau penat tp bes!!






Sunday, September 7, 2014

open house



open house rumah azie ketot dekat sungai besi..
walaupun jammed..walaupun susah nk cari..
(xda la susah sangat pn..huhuh)
akhirnya jumpa pn..
azie yg ketot pn berjaya jumpa sebab die panggil..suara dengar..tapi orang x nampak..
rupanye celah2 dinding..hhehehe..

biasa la..menang gambar..
we olls la..huhuhuh..
umar xcited sebab dh geng ngan aunty bai a.k.a kakak chantek kata die..
hahaha..ape2 jelah umar...

pastu g umah k.ari..gambar xda sebab dh penat..
ngadap jammed ke sg besi..jammed ke damansara damai..
balik dh malam..g mandi2...trus anta k.bai then kerja malam..
gila kauuu!!!
hahahaaha..

happy 6years



happy 6years sayang..
i love you till the moon and back..
jauh tu..hahahaha..
semoga awak sentiasa bersabar dengan saya..
sihat tubuh badan..kerja yang kuat..
dulu sy nampak susah awak..
sekarang sy bangga dengan ape yang awak dh capai..
jangan berhenti beerbakti pada orang tua selagi masih mampu..
moga2 impian awak untuk itu tercapai
moga2 impian kita tahun depan terlaksana..
moga2 allah permudahkan semua yang kita dh rancang..
moga2 pengakhirannya yang baik2 saja..yang indah2 saja..
insyallah..